torstai 22. syyskuuta 2016

Palak paneer Mifusta - nopea lihaton arkiruoka

Tämän kesän hitti-lihankorviketta eli nyhtökauraa en ole vielä lähikaupastamme löytänyt, mutta kahta muuta uutuus-kasvisruoka-ainesta, Härkistä ja Mifua, olen päässyt maistamaan. Mifua ostoskoriin pakatessani mielessäni oli jo tarkkaan, mitä siitä aion tehdä - nimittäin intialaista pinaatti-juustocurrya, palak paneeria!

Mifu on siis Valion panostus nyhtökaurabuumiin, maitopohjainen "paistettava ruokarae", jota on markkinoitu nyhtökauran tapaan jauhelihan korvaajana. Ensivaikutelma on hyvin raejuuston kaltainen, mutta toisin kuin raejuusto, Mifu kestää paistamista. Palak paneer taas on intialaisissa ravintoloissa lemppariannokseni, mutta kotioloissa sen valmistaminen on sopivan juuston puuttuessa vähän hankalaa. Leipäjuusto on koostumukseltaan vääränlaista ja kotijuusto muuttuu paistuessaan vetiseksi. Olisiko Mifusta apua pulmaani?

mifu


K-Ruoka-sivustolta löytyikin ihan valmis Mifu- palak paneerin resepti. Sitä mukaillen tein oman, vähän kevyemmän versioni, sillä kuohukerma kuuluu meillä vain viikonlopun spesiaaliruokiin, ei normikeskiviikon päivälliseen. Hyvää tuli silti, ja Mifu toimi mainiosti tässä ruoassa. En kyllä ihan näe, että tämä paistonkestävä raejuusto kilpailisi samassa sarjassa nyhtökauran ja Härkiksen kanssa, mutta curryjen ystävä toivottaa sen lämpimästi tervetulleeksi lähikaupan juustolaariin. Ostan toistekin, ja teen seuraavaksi vaikka kadai paneeria (eli juustoa tomaateilla) tai shahi paneeria (juustoa cashewpähkinöillä). Mutta tässä tämä minun versioni tästä reseptistä teillekin:

Kevyempi palak paneer Mifusta

1 prk Mifua
2 pss pakastepinaattia
2 sipulia
valkosipulia maun mukaan
margariinia
currya
jauhettua korianteria
kurkumaa
juustokuminaa
kuivattua, jauhettua inkivääriä
chilimaustetta
kasvisliemifondia ja/tai suolaa maun mukaan
2 dl maustamatonta jogurttia

Paista Mifu-rakeita margariinissa, kunnes ne ruskistuvat vähän. Heitä sekaan silputut sipulit ja kuullota, lisää sitten mausteita maun mukaan (itse laitan aina silmämääräisesti ja paljon). Lisää jäiset pinaatit pannulle, ja kun ne ovat kunnolla sulaneet ja lämmenneet, lisää kasvisfondi ja jogurtti. Tarkista mausteiden ja suolan määrä ja tarjoa kaveriksi riisiä.



6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä pitää kokeilla! Maistuvatko rakeet kovasti juustolta? Lihan vaihtoehdot kiinnostavat, mutta en ole pitänyt oikein esim. härkiksen tai tofun ominaismausta. Juustotkaan eivät oikein uppoa. Seitan sen sijaan minusta todella hyvää. :)

Katarimaria kirjoitti...

Maku on sellainen varsin miedon juustoinen, kuten raejuustossa tai kotijuustossa, ei missään nimessä mikään emmental :)

lilli kirjoitti...

Olen muutaman kerran kokeillut MiFua. Pitääpä ottaa reseptisi ylös ja kokeilla :-)

Katja/Optimismiajaenergiaa kirjoitti...

Täytyy yrittää tätä! Mifu on ollut itselleni jotenkin todella epäilyttävä tuote, vaikken lihaa syö. Jotenkin on mielikuva kumimaisista raejuuston kaltaisista kimpaleista. :D

Mrs K kirjoitti...

Ooh! Mä olen fanaattinen intialaisen ja nepalilaisen ruoan fani! Ja vielä kasvisyöjäkin! Eli loistava ohje juuri minulle :)

Veera | Oranssia kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselta! Mäkään en ole kokeillut Mifua vielä ja olen miettinyt, onko se vain vähän uudistettu versio raejuustosta. Se varmaan sopisi hyvin myös lämpimiin piirakoihin?